Fülplasztika

A fül formája meghatározó az arc karaktere szempontjából. A fülplasztikával a fül egyik leggyakoribb elváltozását, az elálló fület tudjuk megszüntetni.

Az ingyenes konzultáció során személyre szabott szakvéleményt kap az Önnek megfelelő beavatkozásról, valamint választ kap az esetlegesen felmerült kérdéseire. A plasztikai sebész továbbá tájékoztatja a lehetséges komplikációkról.

Alapvetően az elálló fülnek két oka lehet: a fülkagyló túlzottan megnövekedett vagy pedig hiányzik vagy fejletlen a fül felső részén elhelyezkedő, kidomborodást okozó villa külső szára.

A fülplasztika műtét során ezt a két eltérést korrigáljuk. A fülkagyló hátsó részén metszést ejtve a fület visszahajtjuk, valamint a porcot meghajlítva kialakítjuk a szükséges domborulatot. A sebet bőr alatt futó varrattal zárjuk.

Műtét utáni teendők és kockázatok

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük, amely miatt teljesen fájdalommentes, azonban később jelentkezhet fájdalom, melyet fájdalomcsillapító szedésével lehet megszüntetni. A műtét után egy hétig kötést kell viselni a fülön, majd további egy hétig fejpánt viselése javasolt éjszakára. Szövődmény lehet a vérzés, gyulladás valamint a sebgyógyulási zavar.