Gynecomastia

Sok férfi fordul plasztikai sebészhez azért, mert túl nőiesnek, esetleg nagynak érzi a melleit, ami a magánéletben és a hétköznapokban is komoly frusztrációt és önbizalomhiányt eredményez. A férfi mellkisebbítés lehetőséget ad arra, hogy visszanyerje férfias megjelenését és önbizalmát.

Az első ingyenes konzultáció alkalmával megismerheti a leendő sebészét, aki megvizsgálja Önt, meghallgatja elvárásait, majd közösen megbeszélik a lehetőségeket és az elvárható eredményeket. Ezt követően elmagyarázza a műtét menetét majd megmutatja, hogy hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek, valamint megbeszélik a lehetséges szövődményeket.

Mi okozhatja a férfi mell megnagyobbodását?

A férfi mell nőies megnagyobbodását a pubertás kori hormonváltozás vagy hormontartalmú és egyéb gyógyszerek idézhetik elő. Ilyenkor három lehetőség áll fent: az amúgy kicsi, elhanyagolható mirigyállomány, mely jelen van a férfi mellben, megnövekszik és csomószerűen tapinthatóvá válik, vagy a zsírszövet szaporodik fel, vagy egyszerre mindkettő megtörténik és akár női mell méretűvé és formájúvá is válhat a férfi mell.

A különböző eseteknek megfelelően háromféle beavatkozás alkalmazható. Az első esetben csak az emlőudvar körül ejtett metszésből eltávolítható a megnagyobbodott mirigyállomány. Sok esetben azonban ez nem elég és zsírszívással kell kombinálni, mely után 4-5 hétig speciális mellényt kell viselni, hogy a bőr visszahúzódása egyenletes legyen. A harmadik esetben akár csak zsírszívással is eredményesen megoldható a probléma,  mely után szintén 4-5 hétig speciális mellényt kell viselni.

Műtét utáni teendők és kockázatok

A gynecomastia műtétet altatásban végezzük, melyet egy éjszakás megfigyelés követ. Fontos, hogy 4-5 hétig tartózkodni kell a sportolástól vagy a fizikai munkától. Amennyiben zsírleszívás is történt, 4-5 hétig speciális mellényt kell viselni.

A lehetséges szövődmények a vérzés, gyulladás, sebgyógyulási zavar vagy a beidegzési zavar.